Kézilabda MEFOB

2015.05.21. | Kategória: Bajnokságok, MEFOB
Kézilabda MEFOB

MEFOB kézilabda 2015 Döntő
Május 18-19 - Győr
A tavalyi MEFOB kézilabda döntőjének szervezési sikerét misem bizonyítja jobban, mint hogy a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség idén is a Széchenyi István Egyetemet bízta meg az országos döntő megrendezésével.
Így több csapat is ismerősként érkezhetett a sportos városba.
„A jövő Győrben épül” szól Győr város szlogenje. A jövő építésének alapja pedig az ifjúság. Rájuk kell építeni és ez a kézilabdázásban is így van. Ennek kapcsán érkeztek a sikeréhes csapatok Győrbe ahol mindkét nem képviselői összemérték tudásukat.
A Magyar Egyetemi- Főiskolai Kézilabda Bajnokság Döntőjének két napos tornáján, a fiúknál a Pannonwork Kupáért folyt a verseny. Első helyezett az Eszterházy Károly Főiskola (Eger) csapata lett. Az ezüstérmet a Pannon Egyetem (Veszprém) csapata szerezte meg. A dobogó 3. fokára a Szegedi Tudományegyetem csapatának tagjai állhattak fel. A BME (Budapest) csapata pedig a 4. helyen végzett.
 A lányoknál a küzdelmek a Bridge Kupáért folytak, ahol szintén az Eszterházy Károly Főiskola (Eger) győzött, és ezzel az arany érmet vehették át a csapat tagjai. Az ezüstérmet a Szegedi Tudományegyetem csapata szerezte meg. A házigazda Széchenyi István Egyetem kézilabdásai megelégedve a sikeres rendezés elismerésével az erős mezőnyben megszerezték a bronzérmet.
A legjobb kapusnak járó külön díjat a szervezők a hölgyeknél Répás Georginának (Szegedi Tudományegyetem), a fiúknál pedig Hollós Balázsnak (Eszterházy Károly Főiskola) ítélték.
A gólkirálynak járó különdíjat a lányoknál Gerháth Fanni (21 góllal – Széchenyi István Egyetem), a fiúknál pedig Vojkovics Gyula (30 góllal – Szegedi Tudományegyetem) érdemelte ki.
A legtechnikásabb játékosnak kiírt díjat a hölgyeknél László Barbara (Eszterházy Károly Főiskola), a férfiaknál Faluvégi Rudolf (Pannon Egyetem) kapta meg.
A legjobb edzői elismerést a bajnokcsapatok (Eszterházy Károly Főiskola) edzői vehették át, név szerint Hegedűs Tibor (női csapat) és Pereverzia Mihály (férfi csapat).
Az egész verseny alatt remek hangulat uralkodott a sportcsarnokban. A küzdelmek sportszerű kereteken belül zajlottak, szerencsére komolyabb sérülés nem történt.


  

Letölthető állomány(ok):