ELTE Sporkupa

2016.03.01. | Kategória: Hírek, információk
III: ELTE Sporkupa

 


III. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája
/versenykiírás/


Szakmai együttműködő partnereink:

Magyar Olimpiai Bizottság
Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség
Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

 

Az esemény célja: A hazai felsőoktatási intézmények dolgozói és oktatói számára egy olyan szabadidős sportolási lehetőség biztosítása, melynek keretein belül összemérhetik tudásukat az ELTE sportpályáin. Az ELTE Sport Kft. hagyományteremtő céllal szervezi és rendezi a Sport Kupát.

A torna fővédnökei: Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, Dr. Schauer Gyula, az ELTE kancellárja és Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere

A torna védnökei: Dr. Pálfia Zsolt az ELTE FDSZ elnöke, Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke, Dr. Bartha Csaba a MOB sportigazgató-helyettese.


Az esemény időpontja: 2016. április 23. szombat 09:00

Az esemény helyszínei: ELTE Sporttelep, 1117 Bp. Bogdánfy utca 10/A. két műfüves foci pálya és 5 db salakos teniszpálya, továbbá a Bogdánfy utca 10/B. sportcsarnokban három parketta borítású pálya és egy filc borítású pálya

Az esemény programjai:

- 09:00-kor regisztráció a műfüves foci pályáknál
- 09:15-kor Megnyitó a műfüves foci pályáknál (Bogdánfy u. 10/A. Spottelep);
- 09:30-tól kispályás labdarúgó kupa a két műfüves foci pályán;
- 09:30-tól tenisz kupa az öt salakos borítású teniszpályán;
- 09:30-tól kosárlabda kupa a sportcsarnokban 2 db parkettás pályán;
- 09:30-tól tollaslabda kupa a sportcsarnokban 4 db pályán;
- 09:30-tól asztalitenisz kupa a sportcsarnokban a filc borítású pályán 6 db asztalon;
- 12:30-14:30 között ebéd a műfüves pályák melletti füves területen - bográcsgulyás;
- 17:00-kor eredményhirdetés, díjkiosztás

Általános nevezési szabályok:
Egy intézmény több sportágban is indíthat csapatot, de sportáganként csak egy intézményi csapat nevezhet (egy intézményen belül több kar is nevezhet).

Lebonyolítás:

1.) Kispályás labdarúgó kupa:

A labdarúgó csapatok 5+1-es felállásban játszanak. A nevezett csapatokat csoportokba osztjuk, a sorsolást a tornát megelőző héten minden csapat részére kiküldjük. A mérkőzéseket hivatalos játékvezetők vezetik. A mérkőzések két pályán, párhuzamosan zajlanak. A csoportok első két helyezettje az egyenes kieséses szakaszba kvalifikálja magát. Az egyenes kiesés szakaszban a csoportmérkőzések során első helyezett csapatok a másik csoport második helyezettjével játszanak, ezt követően a vesztesek a harmadik helyért mérkőznek meg egymással, majd a győztesek vívják a döntőt.

A csapatok az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből illetve maximum 2 vendégjátékosból állhatnak. Csapatonként maximum két fő női játékos vehet részt.

Nevezési díj: 12.000 Ft/csapat

2.) Kosárlabda kupa:

A kosárlabda csapatok 5 fős felállásban játszanak. A nevezett csapatokat csoportokba osztjuk, a sorsolást a tornát megelőző héten minden csapat részére kiküldjük. A mérkőzéseket hivatalos játékvezetők vezetik. A mérkőzések két pályán, párhuzamosan zajlanak. A csoportok első két helyezettje az egyenes kieséses szakaszba kvalifikálja magát. Az egyenes kiesés szakaszban a csoportmérkőzések során első helyezett csapatok a másik csoport második helyezettjével játszanak, ezt követően a vesztesek a harmadik helyért mérkőznek meg egymással, majd a győztesek vívják a döntőt.

Nevezési díj: 9.000 Ft/csapat

A csapatok az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből illetve maximum 2 vendégjátékosból állhatnak.

3.) Tenisz kupa:
A küzdelmek során 2-4 fős csapatok játszanak két egyéni és egy páros mérkőzést. A nevezés során a játékosok erősorrendjét (1-es és 2-es játékos) meg kell adni. Az egyéni és a páros küzdelmek két nyert tie-break-ig tartanak (a tie-break, azaz a rövidített játék 7 pontig tart, két pont különbséggel nyerhető). Döntő tie-break esetén 5 pontig tart a küzdelem, azzal a kikötéssel, hogy 4-4-es döntetlen állásnál 1 pont különbség dönt.
A sorsolás a kupa napján történik, a lebonyolítási rend a nevezett csapatok számától függ (egyenes ági kieséses vagy csoportos körmérkőzéses, vagy körmérkőzéses rendszerben).

A csapatok az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből illetve maximum 1 fő vendégjátékosból állhatnak. A csapatokban női és férfi játékosok egyaránt nevezhetők tetszés szerint.
Nevezési díj: 5.000 Ft/csapat
4.) Tollaslabda kupa:
Egyéni férfi és női számokban lehet nevezni. A mérkőzések két nyert 11 pontos rövidített játszmáig tartanak. Minden labdamenet pontot ér, két pont különbséggel lehet játszmát nyerni. Döntő játszma esetén 10:10-es állásnál egy pont különbséggel lehet mérkőzést nyerni.
A mérkőzéseket játékvezetők vezetik. A mérkőzések négy pályán, párhuzamosan zajlanak.
A sorsolás a kupa napján történik, a lebonyolítási rend a nevezett játékosok számától függ (egyenes ági kieséses, csoportos körmérkőzéses vagy körmérkőzéses rendszerben).
A játékosok kizárólag az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből állhatnak.
Nevezési díj: 1.500 Ft/fő
5.) Asztalitenisz sportágnál:
Egyéni férfi és női számokban lehet nevezni. A mérkőzések két nyert 11 pontos rövidített játszmáig tartanak, két pont különbséggel lehet játszmát nyerni. Döntő játszma esetén 10:10-es állásnál egy pont különbséggel lehet mérkőzést nyerni.
A mérkőzéseket játékvezetők vezetik. A mérkőzések hat asztalon, párhuzamosan zajlanak.
A sorsolás a kupa napján történik, a lebonyolítási rend a nevezett játékosok számától függ (egyenes ági kieséses, csoportos körmérkőzéses vagy körmérkőzéses rendszerben).
A játékosok kizárólag az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből állhatnak.
Nevezési díj: 1.500 Ft/fő


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a nevezések elfogadása időrendi sorendben történik, a kispályás labdarúgó kupára maximálisan 12 csapat, a kosárlabda kupára 12 csapat nevezését fogadjuk el. A létszám feletti nevezők esetében az átutalt nevezési díjakat visszautaljuk a nevező számára.

A nevezés, a nevezési díj bankon keresztüli átutalásával (bankszámlaszám: 11702067-20001508-00000000; a közleménybe a nevezett intézmény nevét és a sportágat szükséges feltüntetni) valamint a csatolt nevezési lap kitöltésével, és a bogdanfy@eltesport.hu címre való elküldésével válik érvényessé.

Nevezési határidő: 2016. április 19.


A részvétel részletes feltételeit a csatolt versenyszabályzat tartalmazza.

Díjazás: A sportágak első három helyezett csapatai és egyéni játékosai kupa, érem, oklevéldíjazásban részesülnek. Díjazzuk a kupák gólkirályát és pontkirályát is.

További információ:
- kispályás foci - Dechert Áron +36 70 469 99 73; aron.dechert@eltesport.hu
- tenisz - Gáspár Zoltán +36 30 644 86 63; gaspar.zoltan@ppk.elte.hu
- kosárlabda - András Boglárka + 36 20 262 44 69; bogdanfy@eltesport.hu
- tollaslabda és asztalitenisz - Bernárd János +36 30 960 7424; budai.sportegyesulet@chello.hu
- Dr. Gömör Iván + 36 20 964 68 64; gomorivan@eltesport.hu


Üdvözlettel:

az ELTE SPORT Kft. és csapata
www.eltesport.hu