Rókaűzők 2011.

2011.10.11. | Kategória: Hírek, információk
Rókaűzők 2011.

Teljes szegedi siker a „ Rókaűzőn”!

 

Több mint ötven csapat részvételével rendezték meg az idei Rókaűzők egyetemi és főiskolás váltófutó versenyt. A két megyeszékhely közötti több mint 80 kilométeres távot 12 szakaszra bontották: a csapatok Sásd irányában, a Mecseken keresztül futottak le Pécsre.


 A rajt szombaton reggel, a Kossuth téren volt, és a résztvevő fiatalok szorgalmasan melegítettek a 6-7 fokos hidegben. A résztvevő 564 sportembert Szita Károly polgármester köszöntötte az indulás előtt. Az idei viadalra több csapat jelentkezett, mint tavaly, és ismét sikerült megmozgatni az ország egyetemeit és főiskoláit. A rendezvény történetében először próbált szerencsét olyan csapat, amelyet csak külföldiek alkottak.
A különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszokat egymás között saját belátásuk szerint oszthatták fel a csapatok tagjai. A mezőny tagjain megkönyörült az időjárás, hiszen az indulást követően rövidesen kisütött a Nap, s ha nem is emelkedett számottevően a hőmérséklet, legalább nem zuhogó esőben kellett teljesíteni a távokat.
A tömegrajt után az első váltópont a szentjakabi buszfordulóban volt. A folytatás is sok izgalmat és küzdelmet ígért, hiszen a Mecsek dimbes-dombos tája alaposan megfogta, szétszakította a mezőnyt. Az áldozatos munka sikerrel zárult hiszen a Pajzán majális csapata megvédte tavalyi első helyét 5óra 8 perces idővel jócskán megjavítva a tavalyi időt 5óra 37 percet!

A második helyet a Pécsiek csapata érte el! Míg a harmadik helyre az USC Szeged csapata került!


A Pajzán Majális tagjai: Laluska Zsuzsa gtk, Kozári András aok, Kapitány Zoltán jgypk, Szöllősi Renátó jgypk, Frank Ádám jgypk gtk, Resál Zsanett jgypk, Szilágyi Péter etszk, Vlocskó Noémi jgypk, Kószó Barnabás btk, Badar Gergő jgypk, Szelepcsényi Zsolt ttik, Báldi Rita ttik.
USC Szeged tagjai: Báldi Rita ttik, Aszódi Dávid gtk, Soós Tibor ttik, Kapitány Zoltán jgypk Szabó Bence btk, Ladányi Anna jgypk, Gábe Tamás mk, Osgyáni Kinga ajtk, Sajó Mátyás jgypk, Varga Tamás ttik, Laluska Zsuzsa gtk.
A championship segítségével lehetőség volt az adott szakaszon a leggyorsabbakat külön díjazni egy úgy nevezett állom váltót alkotva!

Hét versenyzők is kapott különdíjat: Laluska Zsuzsa, Kozári András, Kapitány Zoltán, Frank Ádám, Kószó Barnabás, Badar Gergő, Szelepcsényi Zsolt!
Valamennyien a Titán Triatlon Club versenyzői vagyunk és mindenki tagja az Usc Szegedenek

Az edzéseket irányították: Balla Péter, Farkas István, Kapitány Zoltán.
Köszönjük a támogatást: a Sportközpontnak az USC Szegednek és az EHÖK-nek!


Kapitány Zoltán csapatvezető!